Pogoji

Za urejanje spletne strani in za nemoteno prodajo izdelkov skrbi:

Elegant d.o.o.
Slovenska 13, 2000 Maribor

Vsa komunikacija, ki se vrši med naročnikom in podjetjem v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Pogoji poslovanja veljajo do preklica oziroma do izdaje novih. Novi pogoji poslovanja veljajo takoj, ko so objavljeni na spletni strani. 

Če slučajno ne bi povsem razumeli teh pogojev poslovanja oz. če potrebujete kakršna koli dodatna pojasnila v zvezi s samim oljem, postopkom nakupa ipd., smo vam vedno na voljo na 070 811 864 ali na info@konopljino-olje.si

UPORABA VSEBIN SPLETNE STRANI

Vsebina strani www.konopljino-olje.si, kot tudi deli teksta, grafike, slike logotipov, gumbov, programske opreme so naša last, razen če je drugače navedeno oz. so navedeni viri. Prepovedano je kakršno koli kopiranje dela ali celote spletne strani (vsebine, oblike, prodajnih prijemov), prodaja ali nadgradnja spletne strani, posnemanje in izvajanje dejavnosti, ki bi škodovale ugledu, delovanju in/ali uporabi spletne strani in podjetja. Kakršna koli uporaba dela ali celote spletne strani www.konopljino-olje.si, brez izrecnega dovoljenja avtorjev, je strogo prepovedana. Če se kljub temu opozorilu najde kdo, ki uporablja naše avtorsko delo za svojo korist, brez našega izrecnega dovoljenja, bomo mu zaračunali tedensko nadomestilo za uporabo v višini 500,00 Eur + ddv od dneva ugotovitve kršitve do prenehanja.

DOSTOPNOST

Praviloma omogočamo dostop za uporabo spletne strani www.konopljino-olje.si vse dni v letu, 24 ur na dan, razen kadar gre za krajše ustavitve zaradi tehničnih razlogov. V primeru, da gre za daljše ustavitve ob večjih tehničnih posegih bomo poskrbeli, da boste o motnjah obveščeni do tri dni pred začetkom del. 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zavezujemo se, da bomo kot poslovno skrivnost hranili vse osebne podatke, z njimi bodo ravnale le pooblaščene osebe in sicer v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti. 

POSTOPEK SKLENITVE POGODBE

Na spletni strani je omogočen nakup oz. plačilo na tri različne načine:

1. nakup po položnici

Po oddanem naročilu na spletni strani (izpolnitev spletnega obrazca) boste v nekaj trenutkih na vaš e-mail prejeli potrditev izbranega naročila in pa vse potrebne podatke za plačilo po položnici. Po plačilu položnice vam v roku 24-ih ur (za plačila opravljena po 15:00 uri ter en dan pred ali med dela prostimi dnevi, dostava traja dan ali dva dlje), paket dostavimo z dostavno službo GLS. V kolikor zneska kupnine ne boste poravnali v roku 48h, vam bomo za vsak slučaj položnico z vsemi podatki poslali tudi na naslov, ki ste ga navedli. Pri plačilu po položnici ne obračunamo nikakršnih stroškov dostave.

2. nakup po povzetju

Po oddanem naročilu na spletni strani, ki poteka tako:

Kupec izbere izdelek in ga z enim klikom doda v košarico
.- kupec lahko v košarici izdelek pobriše, mu spremeni količino, pregleda naročilo
– kupec vpiše svoje podatke za dostavo in druge kontaktne podatke (telefon, email)
– kupec odda naročilo in v nekaj trenutkih na svoj e-mail prejme potrditev izbranega naročila.
Potem pa mi večinoma v roku 24-ih ur (za naročila oddana po 17:00 uri ter en dan pred ali med dela prostimi dnevi, dostava traja dan ali dva dlje), paket dostavimo z dostavno službo GLS. Ob prevzemu pošiljke boste dostavljaču poravnali celoten znesek nakupa. Znesek je vedno tak, kot ga vidite v košarici in se ne poviša za nikakršno provizijo. Strošek dostave pri pošiljanju z GLS je vedno 3,90 Eur z ddv.

Izjemoma dostavimo paket tudi s Pošto Slovenije in večinoma, ko gre za pakete brez odkupnine. Cena dostave je določena po ceniku Pošte Slovenije dostopnem tukaj.

Osebni dvig – v primeru osebnega dviga kupljenega blaga, se stroški dostave ne zaračunajo. 

V vsakem trenutku veljajo cene, ki so za posamezne izdelke navedeni na spletni strani. Cene veljajo do objave novih cen, o čemer kupce tudi obvestimo.

Ob prevzemu blaga dobi kupec en izvod pogodbe(računa), kopija in elektronsko naročilo pa bo shranjeno na sedežu podjetja, potrošnik pa ima dostop do kopije pogodbe in naročila z pisno zahtevo.

Kupec lahko pred oddajo naročial v košarici pregelda in preveri, če je z naročilom vse ok. V primeru pa, da se kupec po oddanem naročilu spomni, da je kaj pozabil ali bi še kaj spremenil, lahko pošlje mail ali pokliče na naš brezplačno telefonsko številko, brez kakršnih koli dodatnih stroškov. 

OBVEZNOSTI STRANK

Uporabniki se zavezujejo, da so vsi podatki, ki so jih vpisali na strani točni in so odgovorni za njihovo verodostojnost. V primeru vpisovanja izmišljenih podatkov je stranka kazensko odgovorna in nosi vse stroške, ki so iz tega naslova nastali. 

Stranka z nakupom izdelka iz naše ponudbe razume vse omejitve in izjave, ki jih glede izdelkov in storitev vsebujejo ti splošni pogoji in jih v celoti sprejema. Stranka se prav tako zaveda, da sama dejstva, ki jih navajamo, čeravno avtentična, še sama po sebi ne zagotavljajo enakih ali podobnih rezultatov. 

ODSTOP OD POGODBE 

V skladu s 43. členom ZVPot:

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti po pošti ali na kontaktni e-mail info@konopljino-olje.si. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa. 

Če je potrošnik v primeru iz prejšnjega člena tega zakona odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila.

Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če podjetje zamudi z vračilom plačil, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Če je potrošnik znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti podjetju v tridesetih dneh po sporočilu iz prvega odstavka prejšnjega člena tega zakona. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

ODGOVORNOST PODJETJA 

Podjetje ni odgovorno za: * kakršnekoli okvare ali izgubo podatkov, ki so posledica napak programske preme ali strojne opreme uporabnika, stranke oz. obiskovalca. 
* morebitne poškodbe programske opreme ali računalniške opreme s katero uporabniki, iskalci ali stranke uporabljajo spletno stran www.konopljino-olje.si. 
* slabo delovanje ali nedelovanje spletne strani www.konopljino-olje.si zaradi motenj ali nedelovanja internetnega omrežja. 
* motnje delovanja spletne strani www.konopljino-olje.si, ki so posledica višje sile.
* netočne podatke, ki jih stranke objavljajo na spletni strani www.konopljino-olje.si. 
* pozno, pomanjkljivo ali ne dostavo elektronskih sporočil. 
* rezultate, ki jih z uporabo konopljinega olja dosegajo uporabniki. Primeri rezultatov in izkušenj navedeni na spletni strani zgolj nakazujejo kakšne rezultate bi lahko dosegli.

GARANCIJA

Potrudili smo se, da naš izdelek in njega sestavine ter njih potencial prikažemo kar najbolj realno. Prosimo zapomnite si, da so rezultati odvisni od vsakega posameznika. Vse trditve, ki jih navajamo na strani, se na zahtevo lahko dokažejo. Vaš uspeh pa bo v največji meri odvisen od rednega pitja olja, tako da neredni uporabi kakšnih omembe vrednih rezultatov ne smete pričakovati. Prav tako svetujemo, da če imate predpisano kakšno dieto ali terapijo, se pred začetkom pitja posvetujte še z osebnim zdravnikom oz. specialistom.

REKLAMACIJE

Uporabnik oz. naročnik lahko pošlje vse svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave na naslov podjetja: 

Elegant d.o.o.
Slovenska 13, 2000 Maribor

ali 

e-mail: info@konopljino-olje.si 

REŠEVANJE SPOROV

Za reševanje sporov je pristojno sodišče v Mariboru.